Kotikunnassani on pari kirppistä En ole käynyt niissä vähään aikaan. Ostan käsityökirjoja aina, kun kiinnostavia löytyy. Erityisesti olen kiinnostunut vanhoista kirjoista, mutta niitä en ole onnistunut löytämään kovinkaan usein. Toiselta kirppikseltä ostin kahdella eurolla käsityön oppikirjan vuodelta 1984. Kirjassa on peräti 237 sivua ja siinä on käsitelty käsityötekniikoita laidasta laitaan, vähän harvinaisempiakin on mukana. Virkkaamista, punontaa, nahkatöitä, vaatteiden korjausta, tilkkutöitä, kynttilän valamista, luonnonväreillä värjäämistä jne.

Valitsin sattumalta tällaisen aukeaman, jossa on kirjoneulemalleja. Oikean puoleisella sivulla on seuraavat kirjoneulemallit: Jalasjärveltä "Kukkaasta", Jalasjärveltä, Jalasjärveltä "Sudenpeli" ja Kymistä.

Löysin myös punontakirjan eurolla. Kirja on vuodelta 1982.  Kirja on hyvä perusteos punontatöiden tekoon. Siinä on vain muutama mustavalkoinen valokuva, mutta piirrettyjä selkeitä kuvia sitäkin enemmän. Ohjeita: tuohivirsut, kontti, suolapullo, kampatasku, lampunvarjostin, seinäkori, tarjotin jne.  Kirjasta löytyy ohjeita myös levytuohitöihin: marjatuokkonen, lippi, marjatuutti, aski jne.    Tämä kirja täydentää hyvin uudempien kirjojen antia. Hyvä löytö, sillä ohjeita pystyy soveltamaan nykymateriaaleille, esim. kahvipusseille.